De draadloze digitale snelweg
voor Beetsterzwaag
en omgeving


mail:                 Info@beetsterzwaag.org
Service lijn:    (0512) 38 5598

 


+----------------+

+----------------+
BbIB Home
Omhoog
Aanvragen
Home Page maken
Bij problemen

Home Page Aanvragen

  • Je moet BbIB abonnee zijn (of worden).
  • Maak vervolgens je eigen homepage met een van de vele programma's die hiervoor te krijgen zijn. Enkele voorbeelden zijn Microsoft Frontpage, Macromedia Dreamweaver etc. Eenvoudige pagina's zijn al te maken met een tekstverwerker.
  • Vraag via info@beetsterzwaag.org een userid voor de server aan. Je mag zelf de naam bepalen en een password opgeven. Als je weet hoe Unix / Linux werkt, kun je zelf daarna ook je password veranderen. Daarvoor is het nodig dat je de beschikking hebt over een SSH Telnet client (bv Putty). Het is overigens niet noodzakelijk over Telnet kennis te beschikken om een homepage te kunnen aanbieden.
  • Vervolgens maken wij op de server het userid aan en creeŽren de benodigde ruimte. 
  • Je ontvangt een mail met daarin de benodigde gegevens. Het adres van je homepage ziet er als volgt uit:  www.beetsterzwaag.org/~userid
  • Het is ook mogelijk om je eigen webadres aan te vragen, bijvoorbeeld www.eigennaam.nl,  die te koppelen is aan je beetsterzwaag.org homepage adres. Dit kan echter niet door stichting BbIB geregeld worden. Via internet zijn er genoeg bedrijven die dit tegen betaling kunnen regelen (ongeveer 25 euro). U kunt o.a. terecht bij www.servicez.org, die ook e.e.a. voor BbIB heeft geregeld.
 

Copyright 2003-2009 Stichting BbIB.    Voor het laatst bijgewerkt op zondag 28 juni 2009.