De draadloze digitale snelweg
voor Beetsterzwaag
en omgeving


mail:                 Info@beetsterzwaag.org
Service lijn:    (0512) 38 5598

 


+----------------+

+----------------+
BbIB Home
Omhoog
Beveiliging
Big Brother
Is internet veilig
Radiomodem
Bankieren
Uw PC
Mail
VoIP

VoIP: Bellen via het internet

BbIB biedt geen abonnementsvorm voor het bellen via het internet.

Dat houdt echter niet in dat U niet zou kunnen bellen via het BbIB netwerk. U moet dan echter bij een bedrijf een abonnement voor VoIP Telefinie afsluiten. Voor VoIP oplossingen is bijna altijd extra hardware nodig om uw telefoon te koppelen met het internet.

De betrouwbaarheid van VoIP in het algemeen (dus niet alleen via BbIB) is vergelijkbaar met die van een GSM. Stelt u de betrouwbaarheid van traditionele telefonie (via de kabels van KPN) op de eerste plaats, dan raden wij af om gebruik te maken van internet telefonie of telefonie via de kabel. Dit is gebaseerd op informatie uit de pers en consumentenprogramma's. Het is nu eenmaal zo, dat de oeroude telefonie infrastructuur hier speciaal voor is aangelegd. Via internet en TVkabel zijn veel meer schakels nodig in de ketting en dat is meestal meer storingsgevoelig.

Er zijn vele mogelijkheden voor VoIP. Wij doen geen aanbevelingen. Hieronder een aantal links. Bellen.com is een "onafhankelijke" site.

Bellen.com

VoIPStunt

HaDaRo

Skype - Bellen via de PC

U kunt natuurlijk ook gebruik maken van Skype. De meeste Skypers maken gebruik van hun PC om er mee te bellen. U moet dan een koptelefoon en mikrofoon gebruiken. Deze "headsets" zijn voor enkele tientjes in de PC shops te koop.
Ons netwerk is ingesteld om Skypeverkeer op poort 3274 af te handelen

 

Copyright 2003-2012 Stichting BbIB.    Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 08 september 2012.